Kina för att testa ‚Tap‘ -betalningar för digital yuan

Kina för att testa ‚Tap‘ -betalningar för digital yuan

Flytten syftar till att göra den kommande CBDC-upplevelsen så enkel och användarvänlig som möjligt för kinesiska medborgare

Suzhou-medborgare kommer att delta i specialiserade digitala yuan-prövningar på fredagen denna vecka.
Myndigheterna syftar till att kopiera den Crypto Bank fysiska kontanterfarenheten i de nya prövningarna.
Testerna sammanfaller med ett stort kinesiskt shoppingevenemang, vilket hjälper till att stresstesta nätverket.

Kinas ambitiösa digitala valuta kommer att användas för överföringar mellan två mobiltelefoner med en enkel „tryck“ -funktion i fredags, rapporterade den lokala publikationen Nikkei Asia idag. Försöken syftar till att utvidga den digitala valutans användningsfall från enbart detaljhandelsbetalningar till ett bredare ekosystem.

 

Kinas digitala yuan, officiellt Digital Currency Electronic Payment (DCEP), är landets statsstödda digitala valuta som stöds av Yuan och övervakas av Folkets Bank of China.

Över 1 000 personer kommer att delta i kommande prövningar som äger rum i staden Suzhou, en turistcentrerad stad nära Shanghai. Testare kommer att „airdropped“ den digitala yuanen och knacka på sina smartphones med varandra för att överföra pengar – för att förmoda replikera upplevelsen av att ge ut pengar i en traditionell miljö.

Varför Japan, Kina och Kanada tävlar om att bygga en digital valuta

Sydkorea, Kanada, Brasilien, Japan, Thailand, Kina och Frankrike är alla i ett lopp för att bygga sina egna centralbankers digitala valutor eller CBDC. Men varför? Varför inte Bitcoin, eller någon annan kryp …

Den kinesiska telekomjätten Huawei kommer att tillhandahålla telefonerna för rättegången. Det ansluter sig till andra lokala företag, som DiDi, för delningstjänster i testerna, som har sett regeringen samarbeta med privata aktörer för att utveckla och integrera den digitala yuanen i sina egna appar.

Totalt kommer 100 000 människor i Suzhou att få 200 yuan (31 $) vardera och ombedda att köpa varor i butiker i staden. Samtidigt kan e-handlare JD.com också bli den första onlineplattformen som accepterar den digitala valutan, säger rapporten.

Att välja fredag ​​- dvs. den 12 december – för testerna är inte heller något slumpmässigt urval. Datumet är ett kinesiskt shoppingevenemang som kallas ”Double 12”, där e-handlare, butiker och andra företag erbjuder rabatter för att främja köp. Detta innebär en upptagen tid för betalningsnätverk, vilket skapar en perfekt miljö för myndigheter att kontrollera om den digitala yuanen fungerar bra under en hektisk period.