Als Gold Hits Highest Level sinds 2011, Is Bitcoin On Course To Follow Suit?

In tijden van economische onzekerheid hebben edelmetalen zoals goud de neiging om in waarde te stijgen als beleggers op zoek gaan naar manieren om zichzelf te beschermen. Goud wordt gezien als een veilige haven voor volatiliteit en wordt gebruikt om waarde op te slaan als je niet zeker weet welke kant de markt op kan gaan.

In 2020 zijn er veel activa in omloop, en goud is er voor de klim. Het sentiment rond goud is dit jaar positief geweest en nu heeft het edelmetaal goed zijn hoogste niveau bereikt sinds 2011. Goud is nu ongeveer 19% gestegen dit jaar en deskundigen voorspellen dat het over de $1900 zou kunnen gaan en de hoogtepunten van alle tijden zou kunnen bereiken.

Bitcoin heeft de afgelopen weken rond het $9100 niveau gehangen, maar heeft net een scherpe stijging naar $9.500 gemaakt en presteert nog steeds beter dan goud, zilver en platina in 2020.

Forbes meldde onlangs dat grote bankinstellingen zoals Morgan Stanley, JPMorgan en Goldman Sachs allemaal verwachten dat het goud dit jaar zal stijgen. Als er zoveel voorspellingen zijn dat het goud als een heg gaat schommelen, dan zou het voor Bitcoin ook zinvol zijn om op te stijgen.

Volgens de juni 2020-editie van de „Bloomberg Crypto Outlook“ zou Bitcoin ook voor grote winsten moeten zorgen.

Dezelfde krachten die het goud ondersteunen, ondersteunen de Bitcoin, maar het aanbod van de crypto is beperkter. De adoptie is standaard de primaire Bitcoin-metriek en onze indicatoren blijven positief.

In de loop der jaren is bitcoin door veel mensen binnen en buiten de blokketenindustrie vergeleken met goud of „digitaal goud“ genoemd. Nu we een bredere overeenstemming blijven zien dat Bitcoin een bruikbare waardeopslag zou kunnen zijn, kan de waarde van BTC tegelijkertijd met goud stijgen.

Onderzoekers van Bloomberg denken dat Bitcoin en Gold in de komende maanden samen in een lockstep zouden kunnen lopen.

Toenemend gezelschap met goud is in onze ogen een Bitcoin-prijsstaartwind. Bij de hoogste-voor-laatste 52-weken correlatie en bèta ooit vs. het metaal, zou de eerstgeborene crypto verder moeten gaan om redenen die vergelijkbaar zijn met die van goud, gevoed door ongekende wereldwijde centrale-bank versoepeling.

Sommige goudzoekers hebben misschien een afkeer van Bitcoin en andere cryptokringen, maar ze hebben iets belangrijks gemeen. Zowel goudzoekers als Bitcoin-liefhebbers waarschuwen altijd voor de gevolgen van een voortdurende toename van de geldhoeveelheid.

Dus in een tijd waarin we de Federal Reserve steeds weer nieuwe dollars in de markt zien pompen, is het logisch dat bitcoin en goud bij veel beleggers in de smaak zouden vallen.